en1z7yejj0ce6i1psb201wf1784ktf

Nieuws


Plannenmaker durft risico te nemen

Zien bouwen, doet kopen

HELMOND – Weer gaat de bouw van woningen in Brandevoort beginnen terwijl er niet genoeg huizen zijn verkocht. De plannenmaker neemt zelf meer risico. Hij deed dat eerder ook al, met succes.

Zien bouwen, doet kopen blijkbaar. “We zien dat het werkt. Als we bekendmaken dat we echt gaan bouwen, is dat een positief signaal. Het geeft vertrouwen. Kopers weten waar ze aan toe zijn en voor geïnteresseerden kan het een reden zijn om de stap te zetten”, zegt Robert Hellings van Wij Bouwen Brandevoort. 

In juli maakte hij bekend te starten met de bouw van 41 woningen in het plan Woon Heerlijk Hazenwinkel, het nieuwe witte dorpje in de Helmondse wijk Brandevoort. Om dat mogelijk te maken, moest hij zelf garant staan voor de niet-verkochte woningen. Normaal gesproken wordt er namelijk pas iets gebouwd al voor 70 procent een koper is gevonden. Anders is het financiële risico veel te groot. Onder het mom ‘stilstand in de bouw is voor niemand goed’ besloot Hellings zelf meer financieel risico te nemen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Van de 41 woningen is er op dit moment maar één niet verkocht.

 

Bouwstart geeft impuls
Met de volgende 27 woningen in dezelfde vuurt gaat hij nu hetzelfde doen. Voor het niet-verkochte aandeel geeft Hellings garantie. Hij is ervan overtuigd dat een bouwstart een impuls geeft aan de verkoop. “We moeten er harder aan trekken, maar ik vertrouwen in de markt. We zijn niet meer in een week uitverkocht zoals een paar jaar terug, maar het gaat echt niet slecht met de nieuwbouw.”

De mensen die al besloten hadden een woning te kopen zijn met een kerstkaart op de hoogte gebracht van het goede nieuws. Eind februari, begin maart wordt begonnen met het grondwerk. Rond de zomer van 2025 kunnen de woningen dan klaar zijn.

Zo stoomt Hellings gestaag door in Brandevoort. De vergunningsaanvragen voor de volgende 106 woningen in Woon Heerlijk Hazenwinkel zijn de deur uit. Het wordt een mix van koop, vrije sector en middenhuur. Waarschijnlijk gaat eind volgend jaar de schop de grond in.

 


Winterse impressie van de woningen in Hazenwinkel, in de Helmondse wijk Brandevoort. 

 

Hellings’ bedrijf werkt al jaren aan een heleboel plannen om de wijk aan de westkant van Helmond af te bouwen. Het gaat momenteel wel in een rustiger tempo. Na een periode van oververhitting is de huizenmarkt wat afgekoeld. Niettemin blijft de vraag naar nieuwe woningen onverminderd groot. De ontwikkelaar is ook nog bezig met een paar blokken in De Veste, het centrum van Brandevoort. Hij verwacht dat dat deel van de wijk over drie jaar af is. “Eerst hadden we grote aantallen. Nu werken we steeds met clusters van ongeveer vijftig woningen.”

Bron: ED

 


Kansrijk Brandevoort

Een aantal vrijwilligers is eind 2022 gestart met een ambitieus plan om van Brandevoort een samenleving te maken waarin men graag voor elkaar klaarstaat en de verbinding zoekt: Kansrijk Brandevoort. Met Kansrijk Brandevoort willen de vrijwilligers samen met de wijkraad, met groeperingen uit de wijk, met professionele organisaties het individuele welzijn van de bewoners verbeteren en een wijk creëren/behouden waarin men zich thuis voelt.

Iedereen mag meedoen!

Kansrijk Brandevoort gaat uit van vertrouwen, het wegnemen van drempels, wil de sociale samenhang bevorderen, een positieve blik, ontmoeten en samenwerken. Een wijk waar iedereen mag meedoen.

Kijk op de website voor meer informatie: www.kansrijkbrandevoort.nl


Ondernemer pakt meer risico in Brandevoort met bouw 41 huizen: ‘Zo slecht gaat het niet’

HELMOND – Tegen de trend in komt een bouwplan in de Helmondse wijk Brandevoort uit de startblokken, terwijl er nog niet genoeg van de 41 woningen zijn verkocht. De ontwikkelaar heeft alle vertrouwen in de markt en neemt zelf meer risico.

In september begint de bouw. “Hoewel het niet meer zo snel gaat, steken wij onze nek uit. Wij staan garant voor de niet-verkochte woningen”, zegt Robert Hellings van Wij Bouwen Brandevoort.

“Het gaat niet slecht”
Zo’n 60 procent van Woon Heerlijk Hazenwinkel II A is verkocht. “Een tijd terug was zo’n project in één weekend verkocht. Dat is nu niet meer. Maar het gaat echt niet slecht met nieuwbouw. Er is veel vraag”, zegt Hellings. Hij verwacht dat er nog genoeg kopers zullen aanhaken.

 

Het gaat om een deelplan in de buurt Hazenwinkel, het nieuwe witte dorpje in de Helmondse wijk Brandevoort. De eerste 53 woningen zijn bijna klaar. Het volgende deelplan met in totaal 68 woningen is in de verkoop. In september gaan de werklui aan de slag met de eerste 41.

Doorbouwen is de wens, maar hoe dan?
Stilstand is voor niemand goed, is Hellings van mening. Dat vinden ook makelaars, gemeenten met grote groeiambities en andere partijen. Maar lang niet alle plannenmakers kunnen of willen zelf meer risico nemen, dus zal er iets vanuit de overheid moeten komen om de nieuwbouw aan de gang te houden.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars en grote bouwers hebben al gepleit voor een startsubsidie of doorbouwgarantie. Dan kan een bouw beginnen als er nog geen 70 procent is verkocht.

Normaal gesproken begint de bouw namelijk pas als voor 70 procent een koper is gevonden.

 

Als dat niet wordt gehaald, wordt het plan aangepast, uitgesteld of geschrapt. Dat heeft te maken met de verzekering. Simpel gezegd komt het erop neer dat bouwverzekeraars zorgen dat woningen worden afgebouwd als een aannemer failliet gaat. Als voorwaarde stellen zij dat een flink percentage van het project verkocht moet zijn.

Verhitte markt is afgekoeld
Na een periode van oververhitting is de huizenmarkt afgekoeld. Kopers zijn afwachtend en materialen zijn een stuk duurder geworden. Bouwers in het land hebben daarom niet meer zo’n haast om aan de slag te gaan met nieuwbouw.

Hellings verwacht dat een bouwstart juist een impuls geeft aan de verkoop. Als de tijd tussen koop en oplevering onzeker is, kan dat potentiële kopers onrustig maken. Zeker als die zelf hun huis moeten verkopen. “Als mensen weten dat het eraan komt, heeft dat een positief effect”, aldus Hellings.

 

Gaby van den Waardenburg, de Helmondse wethouder bouwen en wonen, is ontzettend blij met het nieuws. “Het is trouwens ook een heel verstandige keuze, want ik ben ervan overtuigd dat mensen die woningen gaan kopen. De vraag blijft in onze gemeente en regio immers groot. Wat je nu bouwt, is over anderhalf tot twee jaar klaar. We moeten in deze tijd blijven doorbouwen en dat kan alleen als we het samen doen.”

Helmond heeft reusachtige groeiambities. Ook zijn met regio, provincie en Rijk afspraken gemaakt over de bouw van tienduizenden woningen. Het liefst zo snel mogelijk. Maar een gemeente bouwt zelf niets. Heeft ze wel gereedschap om te stimuleren dat anderen aan de gang blijven?

Hoe lang duurt de oorlog nog?
Van den Waardenburg wijst op de zogenoemde regionale versnellingstafel. In dat overleg zitten allerlei partijen die bezig zijn met bouwen en wonen.

 

“Het belangrijkste wat we daar doen, is vroegtijdig knelpunten signaleren en oplossen, en zorgen voor snelle uitvoering van plannen. Dit moet de woningbouw in de regio in de benen houden en ontwikkelingen versnellen.”

Desalniettemin heeft een overheid heel veel niet zelf in de hand. Zo weet bijvoorbeeld niemand hoe lang de oorlog tussen Rusland en Oekraïne duurt en welke invloed dat heeft op de prijzen.

“Alle gemeenten worstelen hiermee. Er wordt aan veel verschillende oplossingen gedacht; van fondsen tot maatregelen om de woningbouw aan te blijven jagen. Wij kijken in Helmond serieus naar alle opties. Want dat we moeten blijven bouwen, is essentieel voor de woningvraag in de regio en in de gemeente. Die is groot én blijft groot, dat is helder.”

Bron: ED


Hazenwinkel uit de startblokken

HELMOND – 482 binnendeuren, 459.000 gevelstenen, 278 zonnepanelen, 65.000 dakpannen, 18.000 kilo lijm en nog heel veel andere materialen worden gebruikt bij de bouw van 53 woningen in Hazenwinkel. De kopers vierden vrijdag 16 december 2022 op de bouwplaats van de nieuwe buurt in Brandevoort de start van de bouw. Esmee, een van de jongere toekomstige bewoners, metselde een symbolische eerste steen met de Helmondse bouwwethouder Gaby van den Waardenburg en Koen Bots van Bots Bouwgroep. Wij bouwen Brandevoort, onderdeel van de Ontwikkelingscombinatie Cedrus-Adriaans, gaat in Hazenwinkel zo’n 350 woningen bouwen. Het worden overwegend witte huizen met trap- of tuitgevels.

 

Informatieavond Woon Heerlijk Hazenwinkel II

Oh, kom er eens kijken…
Hoe gezellig het wonen in Hazenwinkel is! Van dit nieuwbouwproject in Brandevoort zijn nog enkele woningen te koop. Verwen jezelf tijdens pakjesavond met één van deze prachtige woningen in Woon Heerlijk Hazenwinkel II. Wil jij weten om welke woningen het gaat? Kom dan op donderdag 1 december van 18:00 uur tot 20:00 uur naar Wijkhuis ’t Brandpunt (Biezenlaan 29) in De Veste te Brandevoort.

Daar ligt de brochure voor je klaar en kunnen onze makelaars Inge en Maartje je volledig informeren over de energiezuinige tussen- en hoekwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Ondertussen krijg je traditiegetrouw warme chocomel en lekkers van onze Goedheiligman. Want dat hoort er bij in deze tijd, vind je niet? Tot donderdag 1 december.

Start verkoop Woon Heerlijk Hazenwinkel II

We starten op woensdag 20 juli met de verkoop van de woningen. En wel op de volgende manier: tussen 18:00 en 21:00 uur kun je naar de bouwlocatie aan de Engelbrechthoek komen waar je vervolgens door het nieuw te bouwen Woon Heerlijk Hazenwinkel II kunt lopen.

Woon Heerlijk Hazenwinkel II >

Woon Heerlijk Hazenwinkel I 100% verkocht!

We hebben goed nieuws! Het plan Woon Heerlijk Hazenwinkel I met daarin 2 vrijstaande (geschakelde) woningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en 26 tussen- en 17 hoekwoningen is 100% verkocht. De aannemer Bots Bouwgroep zal op korte termijn met de bouw starten.

Woon Heerlijk Hazenwinkel I >

Brandevoort metselt richting voltooiing

Slimme wijk komt eraan: ‘succesvol concept Brandevoort verdient het niet te worden gedumpt’. Sinds 2006 zijn er in Helmond niet meer zoveel nieuwe huizen opgeleverd en in aanbouw geweest als in 2021. Brandevoort wordt in razend tempo af gemaakt. De slimme wijk staat in de steigers. Is het een misstap om daar iets heel anders van te maken dan succesnummer Brandevoort?

Lees het hele artikel >

Start verkoop Woon Heerlijk Hazenwinkel 

Belangrijk nieuws: de officiële verkoop van de 53 woningen van Woon Heerlijk Hazenwinkel in Brandevoort gaat van start op zondag 19 december 2021 – van 12:00 tot 14:00 uur! Het nieuwe stukje Brandevoort is straks bij uitstek geschikt om buiten te zijn en te ontspannen. Met alle voorzieningen dichtbij waardoor het heerlijk wonen is in deelgebied Hazenwinkel.

Woon Heerlijk Hazenwinkel I >

Start verkoop Hartje Brandevoort
Op donderdag 29 juli 2021 start de verkoop van Hartje Brandevoort; 35 Vestewoningen met tuin en 28 mooie appartementen met balkon of terras!

Loop of rijd middels onze unieke ‘drive thru’ langs Jouw plek in de Veste en droom alvast weg over jouw eigen woning. Ontvang ter plaatse de prachtige brochure en prijslijst zodat je ook thuis de woningen en appartementen  rustig kunt bekijken.

Hartje Brandevoort >

En de winnaar van de vuurschaal is? Romy van Berlo!

Jouw plek in de Veste krijgt steeds meer vorm door alle inbreng die wij van de respondenten hebben mogen ontvangen. Tijdens de kerstdagen is de enquête voor Hartje Brandevoort veelvuldig ingevuld, onze dank daarvoor! Nu de verschillende woonwensen bekend zijn, kunnen we gerichter een invulling geven aan de plannen.

In de prachtige markthal die Brandevoort rijk is, ontving Romy van Berlo de vuurschaal die verloot werd onder de inzendingen. 

Hartje Brandevoort >

Brandevoort krijgt in Hazenwinkel zijn eigen ‘witte stadje’
,,Het wordt Bourgondisch. Veel groen, pleintjes, ruimte om te spelen en fietsen. Huizen in verschillende tinten wit worden afgewisseld met een paar rode woningen. Met drie soorten gevels, hoge ramen en hier een daar luiken. Gezellig wonen”, probeert ontwikkelaar Robert Hellings de sfeer te schetsen. ,,Het wordt een buurtschap met bomenlanen en veel groen. We gaan ook meteen stevige bomen neerzetten zodat het niet lang duurt voordat er fatsoenlijk groen is.” De architectuur krijgt een uitstraling vergelijkbaar met het witte dorp Thorn in Limburg en de middeleeuwse Belgische stad Brugge. Die zouden net als Brandevoort kunnen dienen als Dickensdecor.

Woon Heerlijk Hazenwinkel >

Hartje Brandevoort
De Veste in Hartje Brandevoort krijgt een Frans tintje. Ontwikkelaar Robert Hellings kondigde eerder al aan dat de woningen van Blok 24 in Brandevoort ‘iets bijzonders’ moesten worden. Er komen 28 betaalbare appartementen en 35 woningen met tuin in dit blok in De Veste.

Om het versteende hart van de wijk wat groener te maken, zijn er geveltuintjes en tuintjes met pioenrozen gepland. De verkoop start binnenkort. Als alles volgens planning gaat, krijgen de bewoners rond Kerstmis 2022 de sleutel van hun nieuwe optrekje.

Hartje Brandevoort >

Vrijdag 18 september 2020 werd in de nieuwbouwwijk LEEF Liverdonk de start van de bouw feestelijk gevierd. Met de richtlijnen van het RIVM inachtnemend was het veilig en gezellig druk in de nieuwe woonwijk. Onder een haag van ballonnen werden de toekomstige bewoners hartelijk welkom geheten door de makelaars. Vervolgens kregen de kersverse huiseigenaren de kavel te zien waar hun toekomstige thuis wordt gebouwd.

In de file voor een nieuwbouwwoning in Brandevoort

HELMOND – Op zondag 13 september middenin Brabant in de file staan, dat is deze tijd bijna niet meer denkbaar. Tóch was het vandaag werkelijk aan de orde. Aan de Abendonk in Helmond vormde zich vanochtend rond tienen een lange rij van auto’s. Gelukkig niet door een ongeval of defecte auto, maar vanwege de start verkoop van 31 nieuwbouwwoningen van LIVING Liverdonk!

Gedreven en bedreven

Over tien jaar is de wijk Brandevoort voltooid, er staan dan 6.000 woningen. Cedrus Vastgoed Ontwikkeling BV uit Helmond neemt namens Wij Bouwen Brandevoort, het consortium Ontwikkelingscombinatie Cedrus-Adriaans Brandevoort, een groot deel van de plannen in deze Helmondse wijk voor zijn rekening. Zo ook de 31 woningen in project LIVING Liverdonk.

Lees het hele artikel >

Start verkoop – LIVING Liverdonk

Zondag 13 september heten we je van harte welkom van 10:00 tot 12:00 uur aan de Abendonk te Helmond. Daar rijd je door middel van een ‘drive thru’ rond over het toekomstige nieuwbouwplan. Dit is ook dé dag dat de online inschrijving start.

We ontmoeten je graag op 13 september!

27 koopwoningen in Liverdonk
fase 2 in de verkoop!

Op vrijdag 15 mei 2020 starten we met de verkoop van 2 hoekwoningen, 20 rijwoningen met hoge kap en 5 rijwoningen met lage kap. LEEF Liverdonk fase 2 maakt deel uit van van het project LEEF Liverdonk waarvan fase 1 reeds in verkoop is.

Start verkoop
LEEF Liverdonk fase 1

De startdatum voor de verkoop van de woningen van plan LEEF Liverdonk is 12 december 2019. Dit nieuwbouwproject heet LEEF Liverdonk en bestaat uit 11 tussen- en hoekwoningen, 20 twee-onder-een-kap-woningen en 5 vrijstaand (geschakelde) woningen.

In rap tempo op weg
naar 6.000 woningen!

Nog maar tien jaar, dan is Brandevoort af. Cedrus Vastgoed uit Beek en Donk neemt verreweg het grootste deel van de plannen in de Helmondse wijk voor zijn rekening. Hoe een kleine speler in de vastgoedwereld een grote werd.

Lees het hele artikel >