Gedreven en bedreven

15 augustus 2020 – Over tien jaar is de wijk Brandevoort voltooid, er staan dan 6.000 woningen. Cedrus Vastgoed Ontwikkeling BV uit Helmond neemt namens Wij Bouwen Brandevoort, het consortium Ontwikkelingscombinatie Cedrus-Adriaans Brandevoort, een groot deel van de plannen in deze Helmondse wijk voor zijn rekening. Zo ook de 31 woningen in project LIVING Liverdonk.

 

Vooruitkijken
In zijn totaliteit wil Cedrus de komende tien jaar gemiddeld honderd woningen per jaar in Brandevoort bouwen verdeeld over diverse projecten. ‘Dat is geen monsterklus hoor’, zegt Robert Hellings, de man achter Wij Bouwen Brandevoort en Cedrus Vastgoed. ‘Het zijn steeds drie projecten die tegelijkertijd lopen. Ontwikkelen, bouwen en verkopen wisselen elkaar hierin af. Voor elk project is volledige toewijding en aandacht. Brandevoort wordt iets bijzonders. Geïnspireerd op de historische bebouwing van het stadje Thorn wordt het wijkdeel LIVING Liverdonk vormgegeven’, zegt Hellings, doener en gezicht van de ontwikkelingscombinatie Cedrus-Adriaans. Er is veel vraag naar nieuwe huizen. In vlot tempo wordt de wijk aan de westkant van Helmond de komende jaren afgebouwd.

 

 

Inspirerende samenwerking
Binnen het concept van de Brabants klassieke bouwstijl is door de architecten gezocht naar een ruimtelijke en architectonische samenhang. Met liefde en aandacht tekenden architecten Mieke Bosse en Maarten de Kok voor dit project. ‘De samenwerking in dit project was erg inspirerend’, bevestigt Maarten de Kok. Uitgebreide overlegsessies met elkaar zorgden ervoor dat ieder hoekje klopt en dat elk ontwerp voldoet aan de hedendaagse eisen op bouwtechnisch en energetisch gebied. Samen brachten zij eenheid in verscheidenheid. ‘Suggesties van gelijkgestemden maken het ontwerp namelijk nóg beter’, aldus Mieke Bosse. Een woning is pas een goede woning als de bewoner zich er thuis voelt.

 

Robert Hellings
Cedrus Vastgoed

Mieke Bosse
SCALA Architecten

Maarten de Kok
Santvoort Architecten

Diversiteit kenmerkt de wijk
‘Voor de wijk Brandevoort hebben we veel onderzoek gedaan naar de kopersmarkt’, sluit Hellings af. ‘Om aan ieders wens tegemoet te komen beschikt LIVING Liverdonk over een diversiteit aan woningen. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos in deze wijk: klein gezin, groot gezin of kantoor aan huis. Zelfs toekomstbestendige woningen waarbij een slaapkamer op de begane grond is gerealiseerd zijn in dit plan opgenomen. Gedreven door passie en bedreven in realisatie van plan tot uitvoering.’